Հորդանանի Հիմնական Առանձնահատկությունները
Հորդանանն արաբական երկիր է Արևմտյան Ասիայում: Այն սահմանակից է Սաուդյան Արաբիային, Իրաքին, Սիրիային և Իսրայելին: Մայրաքաղաքը Ամանն է, Հորդանանի ամենաշքեղ քաղաքը, ինչպես նաև երկրի տնտեսական, քաղաքական և մշակութային կենտրոնը: Բնակչությունը կազմում է մոտ 10 միլիոն մարդ, որից 2,9 միլիոնը այլազգիներ են: Հորդանանի բնակչության 98% -ը արաբներ են, իսկ մնացածը՝ հայեր, չերքեզներ և չեչեններ: Ժամանակակից արաբերենը Հորդանանի պաշտոնական լեզունն է:

Պատմություն և Կառավարություն
Հորդանանը հարուստ պատմություն ունեցող երկիր է: Հորդանանի և Պաղեստինի հողերը ծառայել են որպես ռազմավարական օղակ Ասիայի, Աֆրիկայի և Եվրոպայի միջև: Այսպիսով, քաղաքակրթության արշալույսից ի վեր Հորդանանի աշխարհագրությունը նրան կարևոր դեր է տվել՝ որպես առևտրի և հաղորդակցության ուղի` կապելով արևելքը և արևմուտքը, հյուսիսը և հարավը: Հորդանանի կառավարությունը ղեկավարվում է թագավորի կողմից նշանակված վարչապետը, թագավորը ընտրում է նաև կաբինետը:

Աշխարհագրություն և Շրջակա Միջավայր
Հորդանանի մեծ մասը անապատային տարածք է: Հորդանանի բնապահպանական հիմնական խնդիրները ջրի սակավությունն են, հողերի էրոզիան, որոնք առաջացել են այծերի և ոչխարների գերլարումից և անտառահատումներից:

Մշակույթ
Հորդանանի մշակույթը հին ու նորի հաճելի միախառնում է: Եվրոպայի, Ասիայի և Աֆրիկայի երեք մայրցամաքների խաչմերուկում գտնվելու շնորհիվ երկրի մշակույթի վրա ազդում են արաբական, իսլամական և արևմտյան տարրերը: Հորդանանը կարելի է անվանել տիպիկ արաբական երկիր, քանի որ նրա ժողովուրդը շատ ջերմ, ընկերասեր և ողջունելի է: Հորդանանցիները սովորաբար ուրախ են ներել այն օտարերկրացիներին, ովքեր խախտում են իրենց վարվելակարգը:

Փառատոններ
Հորդանանում փառատոները մշակույթի և համայնքի մեծ մասն են կազմում: Արվեստից մինչև թատրոն, պար և սնունդ, Հորդանանում տարեկան տարբեր փառատոններ օգնում են տեղացիներին և զբոսաշրջիկներին հավաքվել նույն վայրում: Ահա Հորդանանում անցկացվող ամենամյա փառատոներից մի քանիսը: Աքաբա ավանդական արվեստի փառատոնը, որը պահպանում է տարածաշրջանում բեդվինների և համայնքի մշակույթը: «Ազրակի» փառատոնը մշակութային ամենամեծ միջոցառումներից է ամբողջ երկրում:

Խոհանոց
Հորդանանի խոհանոցը զարգացել է դարերի ընթացքում: Խոհարարությունը, խորովածը, տապակելը, շոգեխաշելը և այլն, խոհանոցում օգտագործվող որոշ մեթոդներ են: Սպառվում է մեծ քանակությամբ միս՝ տավարի միս, գառ և այծ: Գազարը և սմբուկը ամենատարածված բանջարեղենն են: Ձիթապտղի յուղը կարևոր բաղադրիչ է, և ճաշատեսակների մեծ մասը պատրաստվում է այս յուղով: Կիտրոնը, սխտորը, տոմատի սոուսը օգտագործվում են հորդանանյան ուտեստները համեմելու համար: Զարբը բրնձով պատրաստված մեկ այլ ավանդական ուտեստ է, որը մատուցվում է եփած գառի հետ: Սուրճն ու թեյը ամենօրյա ըմպելիքներ են:

Հորդանան Այցելելու Լավագույն Ժամանակը
Հորդանանը հայտնի է, տաք և չոր ամառներով և կարճ ու ցուրտ ձմեռներով: Չնայած այն հանգամանքին, որ Հորդանանը համեմատաբար փոքր երկիր է, նրա լանդշաֆտը բազմազան է, և կլիման տատանվում է՝ կախված տեղանքից և բարձրությունից: Հորդանան այցելելու լավագույն ժամանակը գարունը(մարտ - մայիս) և աշունն են (սեպտեմբեր-նոյեմբեր):

Տեսարժան Վայրեր
Հորդանանի մերձավոր արևելյան երկիրը տարածաշրջանի ամենաարդիական, անվտանգ և բարեկամական երկրներից մեկն է: Այն այցելուներին հնարավորություն է տալիս սովորել իր հարուստ պատմության և մշակույթի մասին, տեսնել տեսարժան վայրերը և բնության հոյակապ հրաշալիքներ: Պետրան, որը Հորդանանի ամենատարածված վայրերից մեկն է, սովորաբար Հորդանան այցելելու զբոսաշրջիկների ընտրության հիմնական պատճառն է: Հորդանանի հարավում գտնվող Վադի Ռումանապատը հաստատ արժե այցելել Հորդանանի շրջագայության ընթացքում: Բնապատկերներն այտեղ շշմեցուցիչ գեղեցիկ են: Հորդանանում ընդամենը մեկ ծովափնյա քաղաք կա՝ Աքաբան, որը գտնվում է Կարմիր ծովի ափին: Այստեղ ջրերը տաք են, իսկ եղանակը հիանալի է :

TourAdvice Հորդանան

[EMPTY]

Price on call View More